Wednesday, July 1, 2009

The Big Move


Scarce news from me nowadays, sorry guys. Busy with the great perpindahan. Dah stay kat rumah baru for 5 days. Still dalam proses adaptation. Almaklumlah, habitat baru. Still teringat rumah lama, neighbourhood lama. Ada jugak lah rasa sedih2 tu. Ha ha ha. Tapi sikit je la ;) Big Girls Don't Cry kan kan kan?

NEW ABODE

Salah satu lori yang mengangkut barang2, view from my old pintu gate

Old house being emptied out
Boxes boxes everywhere...

Now still ada unopened boxes in all the upstairs bedrooms.... not fully settled yet. Sigh. Masih lots to do. Hope u guys keeping good. Will try to post news soon. Have a fruitful day folks!

8 comments:

Anonymous said...

Wi!!

Sungguh seronok!! saya pulak yg lebih2 happy ;)
Rumah baru itu neighbourhood idaman/impian saya kalau dok negara tercinta ;)

kejap je sedih tu.. lps ni happy.. kalau garam or gula habis kejap je leh gi Mini Mydin tu hehehehh :D

rd

cikyah75 said...

seronok gan ada rumah sendiri? tapi rumah yg ni, w/p belum abis decorate, dah nampak cantik

Liyana said...

Selamat unpack!

iNa said...

pindah mana wi?
bestnya ada rumah!

dikwirina said...

thanks kengkawan...

sedih tinggalkan rumah lama,sbb rumah lama pun rumah sendiri jugak. masih teringat the xcitement of doing up the kitchen,bedroom, tiny miniscule garden etc.But it was a wise (i think) move to sell it off as the price was very good :)plus the buyer is a relly nice couple so i'm sure the house will be treated well (weirdnya aku nih)

furthermore, yg baru ni amat dekat dgn rumah parents.

rd, mini my din tu best ah. lebih murah dan juga pepagi sayur dia fresh :)

Anonymous said...

heheh :D

wi, tau tak saya shopping ikan bilis yg dah buang perut and kepala (berpacket-packet) untuk stock bawak dtg sini from mini mydin dkt rmh baru awak tu la.. hahah :D kerana abg ipar saya yg suka masak pun suka shopping kt situ ;)

justine said...

oh! i didn't know you were moving. ke mana?

dikwirina said...

dear justine,
so sorry late late reply! fyi, we moved to bkt jelutong (closer to kg subang leh) ha ha...

hmmnn, shall we do a barbecue then?

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker