Monday, July 19, 2010

Baru Nak Hapdet? ECLIPSE Charity Screening!! Ooo La La..

Lambat? Ya, memang amat lambat. Lembap. Slow macam siput! Mamang lambat sungguh update ini, event berlangsung 7 Julai, only now nak kelaur kat blog? Ish ish. Ini semua angkara susah nak dapat internet connection nowadays (huk huk!!). Anyway........

Eclipse Charity Screening amat dinanti olehku, dan juga sisterku. Dah book tickets berbulan-bulan sudah. Demi Abg Edward and Abg Jacob. Hahahaha. Ok, geli.

Hari Ahad 4 Julai 2010 pungut tickets di Pavi. Ambil dari founders Twilighters sendiri lah, Azlina and Nurul. Comel betul. Kecik2, molek2. 3 tickets dalam genggaman, beserta t'shirt Eclipse Twilighters Malaysia yang dibungkus dalam pouch. Senyum. Kupon popcorn dan soda juga diberi. Aturcara dibaca teliti.

Penantian itu menyiksakan. Tetapi anticipation itu amat exhilarating. Buku Eclipse dibaca sekali lagi dua hari sebelum event berlangsung. Ok, feel sudah mari dengan kuat. 7 Julai 2010 tarikh keramat. 

Acara bermula jam 8pm. Jam 4 ptg mea nad my sis sudah terpacak di Pavi. Amboi, semangat? Ye lah, sebab nak shoppping2 dulu dan lepak2 minum teh kan. Hehe.

T'shirts in pouches.
Hehe

Our tixx and popcorn vouchers!
:)

Lepak di Dome sambil menambah berat lemak,
dan bergossip2.
:)

Kemudian, jam 7 mlm, pindah pula ke Starbucks Level 6,kerana Twilighters lain juga sudah mara dan tak sabar menunggu acara dimulakan. Pendaftaran peserta dalam acara Cosplay bermula. Seronok cuci mata melihat peserta memakai costume dari characters Twilight. Ada Jane, Bella, Victoria, Jacob... tetapi tiada Edward! Sigh... hehehe. Opening ceremony bermula jam 8 mlm, dan seterusnya peserta Cosplay dipanggil ke depan untuk memperagakan diri. It was fun! They were such good sports! Lucky Draw juga ada. Suasana amat meriah dah teruja berpeluang bersama2 Twilighters Malaysia yang lain pada malam Charity Screening tersebut. Jam 9 mlm, kami masuk panggung. WeeeeeHoooooo, eksaited sudah tentu! 2 halls dipenuhi Twilighters Malaysia. Sungguh seronok!

Semasa acara Cosplay
:)

Me and my sis Babes!
Before cerita bermula.
Eh, 2 orang saja? Kata beli 3 tixx?
Mr. Ako sorang lagi yang dipaksarela men'join' hehehe
But he enjoyed it nevertheless, kan kan kan?

When it ended, we received a goody bag each!
Wah wah seronok lagi!

The things we got,
car stickers Twilighters Malaysia memang sudah dilekat di keretaku,
dan ehem... juga di kereta Mr Ako... hahahaha, much to his horror!!!
Muahahahaha!!



THANK YOU SO MUCH NURUL AND AZLINA OF TWILIGHTERS MALAYSIA!!!
IT WAS AWESOME!!!
CAN'T WAIT FOR BREAKING DAWN NEXT YEAR!!

Rakan2 blogger yang minat Twilight, ada tak?
Next year kita pegi premiere screening sama2 nak tak?
hehehe

8 comments:

Sunie said...

Hi!!

Excited baca entry pasal event Twilighters Malaysia!!

Ni Sunie, one of the committee Twilighters Malaysia.. Juga one of the cosplay yang berdiri kat depan tu. Hehehe..

Salaam kenal! Nanti masa Breaking Dawn jangan lupa join lagi event TwiMY yer.. :-)

superheroes' mom said...

Hello Sunie!! :)
Thanks for dropping by my blog and also as a committee member surely u played a big part in running the event ya...so a bigger thank you :)

yeppp, for sure will join in again next year =)

ERMAYUM said...

best nya :)

dear i bagi u blog award g amek ye :)

Dallies said...

Hi hot momma,salam kenal..
i'm a twilight lover too :)hehe..
but unfortunately missed out this event :( ,jelesnyer tgk ur goodie bag!

CM said...

I'm actually looking blogs and sites who are keen to partake in paid written advertorials for a few different clients.

If you shall be deemed interested and would like to find out more, please do not hesitate to contact me at jcmf.ng@gmail.com

Thank you!

superheroes' mom said...

ermayum, thank u for the blog award sis. muahx :)

superheroes' mom said...

Dallies dear, next year make sure you don't miss out okay. It was so much fun. So happy to meet a fellow Twilighter =))

superheroes' mom said...

thanks u CM, will contact u soon :)

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker