Wednesday, September 29, 2010

Bergumbira bersama Kambing Golek, Nasi Bukhori & Chendol

Hiya Folks! Alhamdulillah, Raya Open House yang kitorang plan di rumah my parents last Sunday berjalan lancar. Last minute punya keje ni, a week before majlis baru nak call caterer. Buat kat rumah my parents senang sikit, sebab ada kawasan lapang sikit kan nak pasang khemah dalam kawasan sendiri, selesa sikit, tak payah nak pacak khemah depan rumah orang lain kan. Niatnya nak buat especially buat sanak saudara yang mana belum berkunjung ke rumah, dan juga kawan-kawan rapat. Also hubby memang niat nak buat jamuan panggil semua staff dia kan. Tapi entah mana silapnya, staffers ramai yang tak turn up pun. Hmnnn. I guess many people are still not aware of common courtesy kot. Wallahuallam. 

But tak apa, ramai sanak saudara dan handai taulan terdekat yang datang memeriahkan majlis. Budget dalam 100 orang datang, but it turned out around 150 kot yang hadir =) Alhamdulillah alhamdulillah, Syukran.

Menu hari tu ada Kambing Golek with Rosemary Sauce plus Salad, Nasi Bukhori, Acar Nenas Merah, Dhalca, Mee Hoon Goreng Seafood, Mee Hoon Goreng Singapore, Chendol, Sirap, Teh Tarik. Desserts ada Puding Caramel, Coconut Pandan and Black Bottom Cheese Cupcakes and Red Velvet Cake. Habis licinnnnn semua Alhamdulillah. Lain kali kalau tau la kan, kambing kena tumbang 2 ekor baru puas makan. InsyaAllah kalau ada rezeki dan ada umur, boleh buat lagi.  

 Nasi Bukhori Ayam & The Gang

 Mee Hoon Goreng Seafood & Singapore

 Kambing Golek Sos Rosemary paling laku

 Chendol Station

Delicious Cuppies baked by my friend Nooral

The guests

 Guests again hehe

Sisters, Cousins, Nieces...

My Darlingssssssss =)

My Adiks

My niece

My niece and Azan. You all cam tak ni Azan? I dah potong rambut dia pendek. Sebab ramai orang dok ingat dia pompuan. Tapi................ I miss his former hairstyle huwaaaaaaa =( Tapi now nmpk 'macho' sikit lah

My son and my bro

That's all yang dapat dikongsi buat kali ini. Hingga bertemu lagi. Tata Titi Tutu......



13 comments:

Drama Mama said...

wah banyaknya food! setapppp! my hubby kalau tengok kambing golek tu kak, sure mengidam trus. hahaha. that's his fave!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

MommyCT said...

eh..yg pic u label sisters, cousins, nieces tu..yg pakai baju putih n tudung grey tu mcm kenal le...emmm...tp i tak leh ingat nama dia...

Lady of Leisure said...

tk tahan nengok kambing golek tu i pling suka kambing heeeee

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

uishhhh...kalu i pon i attack kambing golek tue ber-round2...hehehe

superheroes' mom said...

DM, food semua habiss licinnn... at first i punya la takut food banyak lebih sampai i pikir nak bagi saudara mara tapau food balik, tapi selesaiiiii =))

superheroes' mom said...

MFG, yg tu kira my second cousin..... nama betul i tak tau hehehe

superheroes' mom said...

Lady Leisure.... kambing mmg kegemaran ramaiiii

superheroes' mom said...

LV, you mesti kena mkn banyak sikit, sbb i tgk macam u dah lost weight lah dear =)

ERMAYUM said...

common courtesy?:) ramai tak amek port - org jemput makan pun susah

superheroes' mom said...

ermayum, at least inform kalau tak datang..... in my opinion lah kan

superheroes' mom said...

ermayum, at least inform kalau tak datang..... in my opinion lah kan

eynda said...

You ambik caterer mana ye...boleh bagi contact number tak... email me kalau tak keberatan : yuslindaidalee@yahoo.com

TQ :-)

superheroes' mom said...

ok eynda, will do =)

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker