Friday, January 29, 2010

I declare Thursdays as Vege Day!!

My dearest friend is now on a strict 28 days controlled diet. She can only consume 3 types of fish, 1 type of vege, tofu and a variety of berries. Oh and kene minum grape juice on a daily basis :) She's doing great so far yang I dapat tengok (via FB...hehe). So sebagai tanda persahabatan kami yang sudah menjangkau hampir 17 tahun....whoaaaaa!!... I pun men'declare' every Thursdays as Vege Day. So I masak yang sayur2an saja dan ikan yang dipanggang/singgang only :) Wahhhhh gitu... Jadinya semalam masak 2 jenis sayur yang sihat2.


Peria Gambas. I like the pahit2 taste.

Bayam & Tauhu, both sgt baik untuk kulit.


Errrmmm, sebelum ni, setiap hari Khamis adalah hari saya makan cake. Ye, saya akan makan 1 slice cake sekali seminggu :) Selalunya di Secret Recipe berdekatan dengan rumah saya di BJ, setelah menjemput Ammar pulang dari sekolah. But because now Thursdays adalah Vege Day... makanya saya tukar Hari Kek saya kepada hari RABU ;)


Errr... ni Black Forest Cheesecake saya semalam. I promise, semalam ialah hari terakhir saya ber'cake' pada hari Khamis, next week hari kek ialah hari Rabu. Sekian, terima kasih.

:)


12 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

wow..kalau follow diet ur friend tu, boleh save byk $$ on groceries expenses...menarik menarik..

esh said...

hehehe so cute!
keep it up babe.

hajat di hati pun macam tu jugak, (kononnye!) no rice let see for a month or consume only once a week. hajat...hajatt.... tapi den raso macam susoh aje!

:D

tifa said...

Baru nampak kek tu smalam :) Tapi perut dah full , tak jadi order

Lady of Leisure said...

hehe seminggu sekali makan cake..
haha comel...
:D

Azmiezas said...

bagus gak idea u, tu..kan??..

ABH said...

errkkkkk...ada ye hari2 utk makan kek? tak tau pun...sbb i blh makan kek ari2 tau...hehehe giler kuasa!

superheroes' mom said...

mama-myia, actually the diet tu is more to have beautiful glowing skin rasanya tapi body pun automatic akan slim sket jugak kan kalau makan yg itu2 aje for 28 days :)

superheroes' mom said...

esh, buat camni at least boleh cut down on the unneccesary sugar :)

actually apa2 pun kita boleh buat, dulu I pernah tak makan nasi langsung for 3 months!! mmg hasilnya amat lumayan. tapi kalau nak buat tu kene datang angin KUAT SEMANGAT dulu... hehe

superheroes' mom said...

tifa, yummy jugak rasanya... next time u can try lah ye

superheroes' mom said...

ladyleisure, kalau buat camni at least anticipation tu buat the actual cake eating lagi nikmat ;)

superheroes' mom said...

azmiemas, ya lah nowadays umur dah makin meningkat, mmg harus hati2 apa yg dimasuk dalam badan.. bukan boleh sukati je macam I dalam zaman twenties :)

superheroes' mom said...

abrahyn, if makan tiap2 hari takde 'feel' lah, it'll b like nothing special ;)

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker