Thursday, January 28, 2010

Jalan-jalan apa yang menambat mata hati?

Kalau pegi jalan-jalan ouside of the Klang Valley, I takkan tekinja2 nak ke malls.. sebab let's face it.. kat Malaysia kalau org nak shopping datang Klang Valley kan... all the latest ada kat sini. Sebab tu I rasa pelik kalau ada orang kalau pegi places outside of KV cakap camni "Eee, takde apa pun kat malls sini. Booooring!!" Apa kes? Cari la specialties yang ada kat those places yang susah nak cari kat KL/PJ. Kan? Come on la, all good things bukannya hanya terdapat dalam shopping malls ok. Minda tu bukak luas sikit eh, boleh?

Last pegi jenjalan kat Utara, ada benda2 seronok yang I cekup ;)

These babies!!! hehe. Beras Siam 5Star, ikan masin best2, belacan power and serunding daging tempatan... kalau serunding ni rasanya ada berbeza2 sikit kat setiap negeri kan. Tu yang best, dapat savour all the different flavours ... not forgetting dodol durian, lembut dan nyummy dan freshly made... sedap!

Macam2 ada kat Pekan Rabu.

All the heavenly spices at one of the shops kat Penang Town. Beli beras India special, beli ghee, beli kaskas, saffron hahahha...apa ntah lagi... My dad was in heaven! Dia suka sangat kat sini

And of course, all the mouth-watering Indian sweets! kaseri, jilebi, gulab jamun, laddo, burfi, halwa.... whoaaaaahhh... kat certain tempat tak sedap kan dia buat tapi kat sini sedaaaapppp... i think they don't compromise on quality so they use the best ingredients kan. And the result memang out of this world!

Haiiii.... meleleh lak air liur buat entry ni... hahahha

Owhhhhh, happy Thursday everyone..... Have a good day yea...and keep on smilin' ;)

15 comments:

Azmiezas said...

suka pi pekan rabu ye??..nanti boleh la pi lagi..i pun kalau balik kg mesti beli beras siam..sedap kan??..

:: vErde+hAzizi :: said...

uuuuuuuuuuuuuuu...ikan masinnnnnnn!!!
one of my fav!
n slalu jugak carik ikan masin bulu ayam tue...penah dengar tak?!??! hehehe die cam ikan small2 tuen crunchy!
mkn nasi kicap n tue je pon dah cukup!

LiAnA said...

haiyohhh i tak bleh tgk indian sweetss... sbb time tu i tetiba jadi rakuss.. nk pilih itu ini wakakaka..

KV said...

tak pernah try indian sweets tuh. Sedap eh?

eynda said...

uwaaaaa...rindu utara...

superheroes' mom said...

azmiemas, mmg suka :) tapi nak pegi lagi tu tak tau lah bila :)kena tunggu ada kenduri belah sana lagi lah kot...

superheroes' mom said...

verde, mmg ikan masin bulu ayam tu sedap... krup krup krup makannya... tak sedar makan 3 pinggan kan... bahayaaaaa ;))

superheroes' mom said...

liana, tu lah... shedapppp kan. kadang kadang ada murah rezeki dapat Indian/pakistani sweets ni dari India/pakistan itself... fuhhh... punyalah sedap... tapi kalau makan selalu takleh kan... ;)

superheroes' mom said...

KV, sedapnye manis manis lemak yum yum and bau ghee dia buat lagi sedap ;)

superheroes' mom said...

eynda... xpe xpe nnt cuti sekolah boleh balik kampung kan.... :) sg petani pun best, kg eynda kan tu

Nisza Hamzah said...

Wi... meleleh tgk sweets tu... mcm kat dlm citer hidusetan pun ada...
but true about what u said about the malls..lg pun depends on what u r looking for la kan? xde apa2 kat mall,sape suruh pergi kan? hahaaha

fizamior said...

halamak... i pon terliur gak nih...wahahaha... erm, tapi kalo pergi outside klang valley mmg la barang2 tu yg kita carik kan?

superheroes' mom said...

nisz.... leleh beb jangan tak leleh.. haha

just so fed up dgn youngters dan jugak x berapa youngsters bandar nowadays... pegi tempat luar bandar sikit aje mula la.... 'this place sucks' la .... 'there's no starbucks nearby' la.... what the heck???

superheroes' mom said...

fizamior.... many budak bandar sekarang ni tak versatile dan tak flexible langsung!! keluar pegi pinggir bandar, luar bandar sikit mula la rasa gelabah.. hmmnnnn....

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker