Wednesday, March 3, 2010

Betulkan Diri Sendiri

There's one kakak senior from my MRSM days who stated in her FB, "Kalau orang yang diri dia sendiri tak betul, memang suka cari kelemahan orang, orang semua salah dia saja yang betul".

Hmmnnn.... I guess it's true tau. People who are not at peace with themselves, who are always hasad dengki with others, or simply bitter about their life etc... will most likely look for the negative things to focus upon. They will always zone in on the negative traits, and sadly it's through this way that they feel better about themselves. Sad, kan?

It's easy to identify these people. These are the ones yang have no good things to say about others. Always complaining about one thing or another. They thrive by belittling others.

If u have these people in your life, stay away from them. Jumpa or cakap bila perlu saja. Because kalau tak, u will be sucked in into their world of negativity! And what kind of life would that be?


Key word here is, Betulkan Diri Sendiri dulu.

15 comments:

honeylanz said...

yup..i akan slowly creating a wall dgn org² yg cam gitu..x nak disakiti dan menyakiti ;)

mariam said...

I agree..bukan nak sisih org macam ni tapi cam vampire..asyik2 nak ajak condemn org pastu cara dia sangat halus last2 kita yg nampak jahat. tu yang I terus buat boundary. bukan boleh ubah org kan? am I making sense? hehehehe.

I agree ngan honeylanz punya statement. I buat wall tapi tak reti terpaksa jadi jahat dan terus cakap terang2.

supermom :) thanks for this post always good to remind oneself.

superheroes' mom said...

honeylanz & mariam: kalau layan gak org gini lama2 kita pulak jadik 'psycho'... for me, it's best to avoid. tak larat kan

adriana az said...

true,true,true...muhasabah diri.nanti boleh stres,i always feel intimidated ngan org yr self proclaimed"i'm a perfectionist"...i mean how perfect can you be kan..somehow they make me feel small..kekek,but now i tak heran dah ngan org camni.buat tak tau je.

KV said...

betul betul betul

Melissa said...

I cannot agree more with this. I don't get people who think they are perfect and not flawed. They're toxic !

sisdee said...

betul3x...i slalu tgk diri sendiri dulu b4 kutuk org lain hahahah tu i le :D

fizamior said...

kak, ramai org yg camnih... tak larat la nak layan...huhuhuhu...

MommyCT said...

emm..belum ada kawan yg clearly berperangai mcm ni...anyway quote yg bagus!

Pink Mama said...

totally agree with you

notti netti said...

salam kenal:) singgah kejap...betoi u ckp....sekarang nie ramai org dok nak ubahkan org lain tapi diri sendiri hmmm.....:)

superheroes' mom said...

friends.. thanks for all your responses. A reminder to all of us, HATI2 pilih kawan, or rather choose to hang out more with friends who are not TOXIC... but really, sometimes it's not just friends... could be family members and relatives too..jeng jeng jeng!

abrahyn said...

i pasang dinding tinggi cam tembok berlin utk org2 yg cam nih hehe

superheroes' mom said...

good move, abrahyn

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker