Friday, March 5, 2010

Old Rosak Cable is Dangerous, nak kene electrocuted kah?

My phone charger's cable dah terkoyak rabak sarung pvc-nya on both ends. See below, horror kan?

exposed wires, bahaya ni dah tak boleh pakai

had to buy new one, beli kat Tropicana City Mall last Sunday

now happily charging tanpa was-was :)


7 comments:

MommyCT said...

Bahya bahya..mine yg tak expose pun salu kena static...especially time charging ada call, then tak cabut wire terus jawab..pipi sure rasa terkena renjatan sikit tau.

superheroes' mom said...

MommyCT, ha i pun penah kena camtu..lepas tu tak buat dah...kalau phone tgh charging, then ada call.. i make sure cabut wayar dulu baru amik call.... atau I biar dulu ringing... lepas habis charge I call back :)

fizamior said...

Ya! Ya! Me too facing the same problem!! Hahaha ingatkn i sorang yg ganas.. Rupanya org lain pun sama.. Kihkihkih....

Pink Mama said...

I punya pun sama macam you punya. Dah terbuka2 the sarung PVC tu. iPhone punya cable ni tak tahanlah. I pun nak kena beli yang baru

superheroes' mom said...

wahhhh, so many users facing the same prob with the cable ya! mmg tak patut lah kan... now we have to buy new one..

honeylanz said...

mmg bahaya..takut tgn basah tsentuh ke...mujur dah beli baru ;)

superheroes' mom said...

True la Has... kalau kena mmg naya kan. Safety 1st

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker