Thursday, April 15, 2010

Mati didera bapa tiri


OMG! You all semua suka tak baca suratkhabar lately? I memang tak suka especially kalau baca Kosmo, Metro semua tu. Bukan pasal I perlekehkan paper tu tapi sebab banyak sangat artikel yang membuatkan I jadi tak keruan! Buang bayi kat tong sampah, pam dalam tandas, campak kat sungai..... Eeeeeee, memang tak berhati perut! Tapi ada jugak yang kes aniaya kan, bapa/datuk yang rogol anak/cucu sendiri, jadi budak tu tak tau nak buat macamana lepas melahirkan anak tu. Ish ish, macam macam yang buat I seriau sungguh!

Ha, lagi satu pasal penderaan kanak-kanak! Pukul, tendang terajang budak sampai pengsan sampai mati! Apa jenis manusia tu? Memang tak ada otak! Bayangkan anak kita yang umur 2 - 3 tahun tu ditendang bak bola, dihentam sekuat hati? Mahu tak bergenang mata kita mengenangkan keadaan ni. Memang kejam! Hari ni ada satu kes lagi kanak2 mati didera bapak tiri. Aduhaiiiiiii :(

You all kalau la dengar anak2 jiran selalu selalu sangat menangis hingga menimbulkan syak bahawa kanak2 itu didera, adakah you all akan siasat dan laporkan? Berani tak?


Klik link di bawah untuk artikel 'Mati Didera Bapa Tiri' sepenuhnya;

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Kanak-kanakdiderabapatirimeninggal/Article/

Ngeri betul dengan keadaan semasa kan? Mintak dijauhkan anak-anak kita dari segala yang membinasakan.



7 comments:

LiAnA said...

teringat ptg semlm i ketip kuku Aqil.. meraung-raung taknak..jgn org ingat i dera dia dah wakakaka...


haa lagi satu.. i tak suka baca newspaper yg u sebut tu... metro ke kosmo ker.. serabut kepala i..

superheroes' mom said...

liana, anak I yg no 3 tu kan ada ekzema teruk masa umur dia 3-4 tahun. mmg kulit dia menngelupas, berdarah, kalau dah infect siap keluar air lagi, bau hanyir...so kalau time mandi mmg dia menangis meraung macam kena dera! sampai mmg jiran2 i tanya kenapa kenapa? aduhhh, chobaan sungguh

Drama Mama said...

haaaa anak teruna i pun drama king sure sikit2 nangis. kalau nak mandi basuh rambut pun dia meraung tah apa2. i takut gak orang ingat dia kena dera hahahahaha

superheroes' mom said...

muahahaha, ye lah, dia takut syampu tu pedih masuk mata dia kan? I dapat bayangkan betapa Dramanya anak teruna Drama Mama :D sabaq ja dgn depa ni kan.....

Eti said...

so far tak penah lah dengar anak2 jiran nangis...

eee but i really hate when there are news about babies and kids, especially abused and abandoned babies cases!!! kesian kan? mcm nak nangis baca! apa lah nak jadi manusia sekarang nie???
oh by the way, i dah "pindah rumah", singgah nanti okay? :-D

superheroes' mom said...

dah pindah rumah? sold it for a profit ke rumah yang lama tu? ehheh :)

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker