Thursday, April 8, 2010

Menu Sihat Amalan Kita

Antara menu minggu ini. I am making it a habit to prepare more healthy and nutritious meals for the family. Alang2 mommy ni jaga pemakanan kan, apa kata kita sediakan santapan yang lebih sihat, berkhasiat tetapi maintain sedap untuk orang2 tersayang.

Nasi Ayam Dikwi with Roasted Honey Chicken (without skin)

Bihun Sup with Shredded Chicken Breast and Vegetables
dan

French Beans and Carrot with Chopped Gizzard fried with Olive Oil

15 comments:

sisdee said...

wah!!! so yummyy!!! nyum..nyam...hehehehh :D

u masak ek :)

superheroes' mom said...

sisdee, sila sila jemput jemput... hehehe..... ni la keje kita mak2 yg dok umah ni kan... tiap hari dok pikior menu menu menu :D

zarin said...

eheh, samalah i pun buat nasi ayam tk pernah amik skin dia n if veges always used olive oil..kenalah jaga kan :-)

superheroes' mom said...

betul betul betul :D Zarin, especially kita ni dah masuk mid-thirties ni kan..... hahaha... mesti amalkan gaya hidup sihat kehkehkeh

Yours Truly said...

siap ada bunga kat nasi tu...hehee yummy!

superheroes' mom said...

Yours Truly, I kutip bunga kemboja Jepun kt luar tingkap dapur hehehe.

mrsJon said...

hi
i move to mrsjon.blogspot.com
do re link ya
:D

LiAnA said...

adoii kelaparan i tgk menu ni.. tp i tgh sakit gigi huhu

NZZ said...

Hi there,

I'm one of your silent reader ya..btw nak tanya camner u buat the bihun tu jadik color kuning ya? hope u can share some tips..thanks ;D

superheroes' mom said...

MrsJon, ok dear. Will relink soonest.

superheroes' mom said...

Liana, aduhai!!! Sakit Gigi adalah penyakit yg sakitnya tu ngalahkan sakit beranak kan. Pegi jumpa dentist cepat

superheroes' mom said...

NZZ, just rendam the meehon with some serbuk kunyit. I usually leave it overnight. But just a few hours would do just fine also. Thanks for following my blog :)

NZZ said...

cenggitu rupanya..thanks ya for the tips...jalan2 lah kat my blog ya..

superheroes' mom said...

NZZ, I dah click kat tapi I tak boleh access ke blog u. Cemana ye?

NZZ said...

alamak ye ker...thank you for informing..i dah betulkan dah..

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker