Wednesday, February 24, 2010

Beriyani Kambing Juara for my CHAMPION!!

Before Beriyani Kambing Juara, nak mengadu I sakit tekak. Tapi sikit2 aje, nak banyakkan minum air suam dan juga nak buat air honey lemon. Untuk melayan selera orang sakit tekak ni senang aje. Buat porridge. Nak layan tekak sendiri sakit tekak ni I buat porridge berlaukkan sayur2 kegemaran dan ikan masin :-)

Tapi idak le makan ikan masin sampai sekor ;-P

Baiklah, Friday and Saturday ni Mr Ako akan bersaing dengan sengit di kejuaraan Inline Hockey. Sebelum apa2, walau macam mana pun keputusan nanti, dia tetap CHAMPION di hati dan mata I.... hikkksssss.... ngada nya..nanti ada yang nak sekeh I kang! haha. So, hari ni I masak special sikit lah untuk orang yang masuk TV hari tu :) Ni semua kegemaran dia...

Kari Kambing

Nasi Beriyani

Achar Nenas

Wallah!! For the champion of my heart :-)


14 comments:

honeylanz said...

telan air liur tgk pic ni!!

fizamior said...

uuuuuuuuuuuu.....
sedapnye....
nak jugak! hahahaha...

mariam said...

salam superheroes mum,

jumpa blog thru eynda. teruja tengok title post. oh woow so yummy acar tu.

get well soon

zarin said...

adusss sedapnya sis!telan air jugak la gamaknya :D
anyway, get well soon

eynda said...

Sedapnyer!! Porridge tu pun nampak yummy...sebab ada sayur & ikan masin!! :-)

azreen said...

I love reading ur blog & u are definitely an inspiration!
Pandai sgt masak semua jenis lauk! So impressive!
I hope I will be able to have awesome cooking skills(esp lauk melayu) before I get married. Future husband sure sayang gilalah!

:) truly a role model of how a wife should be :)

LiAnA said...

wohoooooo... sangat terliur hokayyyy... terus perut berbunyi dah ;-p

superheroes' mom said...

kawan-kawan blogger tersayang HAS, FIZAMIOR,ZARIN, EYNDA, LIANA...terharu nya dengan komen u all semua... sebenarnya I tak lah pandai sangat masak ni. Amatur di dapur...

superheroes' mom said...

Mariam, thanks singgah blog I... salam perkenalan ye :)

superheroes' mom said...

Azreen, awwwww...so sweeeeeet of u to think that way of me.But be warned that I do have my 'off' days too :) Just like everybody else I am in a continuous journey to better myself as a wife, mother and daughter InsyaAllah...

I am sure ur future husband sayang sangat kat u. Even your desire to learn to cook the dishes indicates that u are indeed disayangi gila by your truly beloved! :)

Drama Mama said...

wahhh sangat terer hokeh!!! i ingat beli kat mamak ja tadi rupanya masak sendiri

thumbs up!

superheroes' mom said...

thanks drama mama... :)

Mrs Imran said...

gooshhh..u've ruined my diet! hahaha

sedappp...hmm tk pandai masak , gi kayu nasi kandar jer la kot :D

superheroes' mom said...

mrs imran..... i've ruined MY own diet too!! should hv to start all over again...sighhhh....

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker