Friday, June 25, 2010

I Love Florals, but that does NOT make me a GRANNY! =)

Psssttt... I nak buat pengakuan ni.... I am peminat florals. Memang suka yang berbunga-bunga. Ada orang yang suka, tak kurang yang tak suka kan. I tergolong dalam yang suka tu la hehehehe.....  Reaksi setiap individu berlainan kalau pasal 'pesen' bunga-bunga ni'.. Antaranya.........

"Aloooo, so sweeeeeetttt"

"Eeeeee, serabut kepala hotaks"

"OMG, I sukeee semua yang florals, macam style English gitu kan?"

"Please la! Macam makcik2 nenek2 hokey!"

"So feminine and girly-wurly. Loike."

Haaaa, itu la antara komen-komen yang terdengar sayup-sayup... Well, whatever it is, whether you like or don't like kan, people in Malaysia memang suka motif bunga, termasuk lah I ni :) Cuba nengok kain baju kurung, memang banyak yang bonga-bonga kan? Not just on fabrics, kalau u all tengok and perati, ukiran kayu orang dulu2 pun banyak yang motifnya bunga2 or plants la kan. Kalau nengok pinggan-mangkuk lama2 pun sama. Flora dan fauna kan in abundance kat tanahair kita ni. 

So baru2 ni, I telah pergi menyusur ke kedai mencari barangan florals yang baru, sebab saja lah kira nak naikkan seri my living room sikit kan. My aim nak cari benda2 yang cheapo sajalah... sebab budget pun tak berapa nak ada kan heheheheh... So feast your eyes on the small2 thing that I purchased, which are.... yes... u r right.......... all florals!

Pink and White flowers yang diarrange dalam watering can yang also berbunga.

A new Floral lampshade which was on best buy.

New Floral cushion covers.
I bought 10.

New Floral console table runner, to match with the cushion covers.
I bought 2 of 'em.

Another Floral lampshade bought at a remarkable discounted price.
Owwhhh, it's pink and so lovely!

And these, ok ok these aren't floral. Just couldn't resist them, too damn cute! And so cheap too.
Only RM 5 a pop =)

And all purchased at a value of not more than RM 150 semua sekali. Best kan? It was soooooo therapeutic, too. Now, I can relax with a smile in my floral fantasy of a living room. Ehhe! And psssttttt, that does not make me a granny ya ;-P




16 comments:

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

owh soooo english style ok!
u sure gonna go bezerk kalau pegi shopping in cath kidston! they have wide collection of florals!

Drama Mama said...

i tak terlalu minat sangat floral2...tapi suka sangat tengok rumah yang english style! and OMG! that pink lamp shades memang menawan hati k! and u got them all below RM150..what a good bargain. bravo!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Yours Truly said...

no lah not so granny lah...*evil grin*..hahaa kidding...seriously good bargain!

ERMAYUM said...

u pandai pilih bargain :) i suka gak kalu kain floral on people because i rasa kalu i pakai serabut heheh but yg comel2 halus sweet kan

zarin said...

babe..i suka i suka bunga bunga macam u ni..tapikan i sungguh2 cannot buy all that sebab my husband sungguhlah tak suka..dia lah orang yang sakit kepala kalau i beli macam tu..so kan..i slalu masuk kedai bunga2 ni n verangan sendiri je :(

lia lousy said...

my age 21, tapi i minat floral juga. sooo..anyone love florals, mana boleh kata granny la ;p

Eti said...

I kekadang suka gak florals nie... tapi rasanya, kalau I layan cam you, sure my hubby migrane big time! he!he!

superheroes' mom said...

verde, owhhhh...I browsed thri cath kidston page! sooooo pretty all the fabrics *pengsan*

superheroes' mom said...

drama mama, that pink lamp shade is my absolute favourite! :)

superheroes' mom said...

yours truly.. hahahha... just some stuff to brighten up my living room lah. just small2 stuff, if seen overall, the florals tak overwhelm anything pun :)

superheroes' mom said...

ermayum, i kalau baju nowadays mmg tak banyak yg bunga2 pun...sbb mostly plain color for me... baju kurung pulak i jarang pakai so jarang sgt buat...

superheroes' mom said...
This comment has been removed by the author.
superheroes' mom said...

zarin, xpe...verangan pun best jugak kan :) for me pulak my husband tak kacau my minat ni, sbb dia tau i need some release kan, feminine things to keep me sane, as I am the only woman in the family....

superheroes' mom said...

lia lousy, yuppp!!! floral love for everyone tak kira age.... just common love for pretty and sweet things :)

superheroes' mom said...

eti, my house takdelah PENUHHHH dgn all things floral...just a little touch of florals here and there... to add a touch of feminity and sweetness. Alhamdulillah my hubs tak pening, migraine or serabut. he knows it's my turf and it's my territory. he has his whole office building to do as he wish. so the house he pretty much let me do as I please

iNa said...

i love english home decor, tapi blm tercapai hasrat dan cita cita...huhuhu

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker