Sunday, June 27, 2010

SHM's Laksa Kuah Putih

Good Morning Folks! Hope you will have a good Sunday. What are you planning to do today? I will be bringing my kids to Galeri Kuala Lumpur, which is in Perpustakaan Kuala Lumpur, Jalan Raja, KL. Going to view the beautiful and awesome artworks by five of the very very best of Malaysian Contemporary Art artists. Pameran seni bertajuk "Kalam II: The Malay Icon 2010" ini menggarapkan keindahan seni kaligrafi Jawi dalam penterjemahan lukisan yang penuh artistik. Hey, why don't you bring your kids to the art show, sebagai enrichment dan juga meluaskan pengetahuan dan pemandangan anak-anak dalam bidang seni halus? 

The collection of artworks memang mengkagumkan, hasil kerja lima pelukis tersohor di negara kita ni. Beautiful, beautiful hasil seni. Moreover, betul-betul kat sebelah Galeri KL ni ialah KL Children's Library. Pernah pergi tak? 

Anyway, pameran seni "Kalam II: The Malay Icon 2010" ini berlangsung dari 21 Jun 2010 hingga 4 Jun 2010. Dari 11 pagi hingga 7 malam. Masuk adalah percuma :)

Oh ya, nak cerita pasal Laksa Kuah Putih kan? Hehe. Semalam buat laksa ni, hubby yang jati anak Terengganu tu kan suka sangat. Saya yang jati anak PJ ni pun suka juga :)

Hasil kerja SHM. Memang nak senang kerja, tengok tu ulam-ulam dok potong kasar-kasar hehehe....

Marilah menjamu selera dengan Laksa Kuah Putih SHM yang tak seberapa rupanya ini. Bon Appetit!

Nanti kita sembang lagi ya. Cheers!

15 comments:

mJ said...

sedap arrr...tepek arr resepi, i mmg tak reti buat kuah putih2 nih...yg i reti buat kuah asam laksa jek

zarin said...

sedap...i pun slalu buat gak sebab both of memang suka :D
and sejak kawin ni jugak lah i baru tau rupanya kuah laksa ni if makan ngan spaghetti pun sedap ya!
eh, macam baru kawin ye!

ERMAYUM said...

i suka laksa putih but tak reti buat heheh

Rashidah Ibrahim said...

Laksam memang kegemaran akak juga... pertama kali masuk blog superheroes ni, blog akak jarang ada cerita resepi...faham-faham jela kenapa..

lia lousy said...

macam laksam jugak eh??
kalau spagethi tu tukar kuey tiow, lari tak rasa nye???

Meen said...

Hi babe..

I'm meen,from uk..bloghopping...can u post the recipe?I suka sangat tak laksa..

Indonesia Librarian's Mobile Blogging said...

Laksa kuah putih dengan nasi laksa binikan cirebon, sama gak ya?

syida_spears said...

akak, kalo rajin sharela resipi hehe. mcm best!

Drama Mama said...

huwaaa..nampak sedap. tolong la tepek recipe ye kak. boleh try nanti. saya tka pandai buat laksa. huhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

bubblesphoto said...

my fav dish laa...
sedap2!!

superheroes' mom said...

dearie friends, thanks so much for all the comments on my laksa kuah putih. i will post up the recipe once my internet line is up and running again at my home. having connection problems now peeps... sorry for the late reply ya

ninazarina said...

hi..i'm one of ur silent reader hehe..:) terasa nak komen lak post yg ni..ni laksam kan? sbb i have a friend born in Terengganu who also cannot help himself from hunting for laksam when he balik kampung nenek dia..just like ur other half.

Yours Truly said...

SHM so mengancam la your laksa...post la the resepi!

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

nie yg panggil laksam tue kan...
NAK RECIPEEEEEEEEEEEE!!! hehehhe

mum to be said...

Kak, seronok tgk family akak dan masakan akak tentunya. Sampai tengah malam sy surf pasal resepi.

Nak resepi laksam, laksa merah, cabonara, dan lain-lain lagi. Sy dah catat makanan kak yg best kat sini tp takde resepi.Hehe..

May Allah bless you and family.:)

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker