Sunday, June 13, 2010

Semi-D Cahaya SPK

Heya Folks! How's your Sunday so far yeah? Mine today pagi bawak budak2 breakfast kat McD as the heroes nak sarapan sausage mcmuffin pulak, hmmm layankan aje lah... After that, we went to my mom's house to pick her up sebab nak kena attend two weddings. One in SS2 PJ, and the other one kat Dewan Politeknik Shah Alam. Alhamdulillah the four heroes behaved in both events... but trick dia jangan dok sana lama-lama. Lepas makan, salam host pastu chow. Hehe. 

About 2pm, dah siap balik from kenduri, balik rumah. Now lepaking at my house with my mom. Later, the kids have their swimming class. For now, lepak dulu :)

Anyway, nak story about yesterday. Lepas late breakfast kat Nyonya Kitchen Plaza Shah Alam, me, hubs and my No 3 gi meronda kat area Sunway Kayangan, Cahaya SPK and Alam Suria. Saja je jenguk-jenguk area-area ni, check out how's the development of these places. When we went to Cahaya SPK's sales gallery, the sales officer was very eager to show us the show units available for viewing. There were about 3 types of Semi-D's show units, and one bungalow unit. Kitorang pun okay ajelah, memag suka sangat tengok show houses :)

Cahaya SPK's Sales Gallery
Eynda dah pindah ke belum agaknya ya? :)

To get to the show units, we have to take the buggy.
Adam was so happy to ride on it, he said macam kat zoo...hahaha

The Semi-Detached Show Unit, one of it la.

No 3 likes this living room the best

Nowadays, many people like monochromes kan

One of the Family Hall

I like this family hall the best, simple and pleasing to my eyes

Mommy and No 3 lepak tengok Fifa World Cup, hahaha
Sorry ye anakku posing tak senonoh sikit

Mommy Debab hehe

Nature's Bounty

Verdict: Cahaya SPK ni best sebab menekankan unsur-unsur alam semulajadi. Usaha nak kekalkan elemen alam, the greeneries dan juga unsur air dengan pembinaan tasik yang sangat besar. If u are the kind yang suka anak-anak membesar dengan persekitaran nyaman dan tidak 'hectic' dan 'padat', this is a good choice. Macam ala-ala resort living juga. Bagi yang suka tinggal berdekatan dengan shopping malls dan vibe yang 'busy', mungkin tempat ini kurang sesuai. As for me, I suka area yang macam ni, tak kisahlah jauh sikit dari kedai etc etc, asalkan suasana sekeliling mendamaikan dan banyak yang menghijau. Tapi, lain orang lain citarasa, so terpulanglah..... Tepuk dada tanya selera kata orang kan :)


10 comments:

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

hi superheroes' mom!
wow, bagusnya bawak anak2 pegi tengok recent development.
:D
n yes, the living hall's superb!
suke2..

Cik Ros said...

dah pergi tengok show unit 3 kali, bukan nak beli rumah pun, sbb anak saya suka naik buggy tu :)

superheroes' mom said...

fatimah, yes my sons like going to show houses :) then bila balik rumah mula la dia tanya bila daddy dia nak beli rumah yang pergi tadi tu...hahaha

superheroes' mom said...

cik ros, my son pun suka sangat naik buggy tu! hehe. that's the best part of goin actually :) too bad we can't go further dengan buggy tu kan... kalau boleh nak round naik buggy tu jauh2 lagi hahah

Ksatrio Wojo Ireng said...

Indah nian interior rumah tu.. seperti dream house saja atau macam hollywood star houses..

Senang sudah bisa berkunjung kesini, salam hangat dari afrika barat..

superheroes' mom said...

thanks for dropping by... i am impressed with your work as a volunteer for the UN peacekeeper. God Bless!

mJ said...

cantik la umh kt spk nih....gerammmm tgk tp tak mampu laaaa nk beli...setakat tgk jek aaaa...

eh, i perasan kulit u cantik sgt...nmpk moisture...is there any secret for it? share laaaa hehehe

superheroes' mom said...

mJ, mmg cantik rumah area ni...

eh, cantik ke kulit muka I ni? sebenarnya. I tak ada penjagaan khusus. cuci pakai cleanser yang sesuai, pakai pelembab dan pakai sunblock.

miralatiff said...

Salam..

Memang cantikkan houses dekat Cahaya SPK..but the house price is so kababom la..hehe

I duduk dekat Sunway Alam Suria..I've been reading your blog for quite sometimes..

darling said...

Askum sis.

Great layout and nice house.
Berapa harganya lebih kurang ye?

thanks in advance

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker