Thursday, March 10, 2011

The making of a Winner

Woke up this morning and teringat Sambal Tumis Telur Pecah. Walamak, dahsyat punya craving. So while preparing for kiddos breakfast, I assembled ingredients for MY breakfast at the same time ;-)






Yessssss, baru masuk telur masa ni...






Ada sesetengah orang, suka telur tu bulat elok tergolek dalam sambal kan, but I suka hancurkan telur tu.. Manyak syiok itu macam...






Ta daaa, dah siap! Ignore the excess oil heheh. Kalau oil sikit the blended chillies tak masak garing la. Oh ho ho, tak sabarrrrr.... NGAP!!

Note: Sedap di makan panas bersama nasi/nasi lemak atau roti.
- Posted using BlogPress from my iPhone

8 comments:

zailamohamad said...

makan macam tu je ke kak??

superheroes' mom said...

Eh tak lah dear. Makan with nasi/nasi lemak, atau with roti. Sedap ;-)

azi who? said...

ishhh sgt sedap.. memang tgh mengidam sgt2 smbal telur ni, teringin sbb mase belaja dulu makcik dewan makan ade buat.. hmm nk tny sambal tu nak buat macam mane? huhu duk uma sewa x dpt la main order je kt mak klau teringin pape huhuhuhu

fiezachommel said...

bestnya....i pun selalu masak lauk ni...my son called this "Telur Momok"

Ermayum said...

hmm i ni posa babe alahai teringin la pulakkkkkkkkkkkkkkkk :)

superheroes' mom said...

azi who, dah tulis resipinya kat my latest entry. cubalah ye...

superheroes' mom said...

fieza, Momok? hehehe cutenya!

superheroes' mom said...

ermayum, ops so sorry dear. alamak u and zarin puasa every isnin khamis ke... i shud follow but takut tak terpolo ;p

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker