Thursday, October 8, 2009

Laksa Johor Mi Lidi & Sterling Gray

Yayyy, made Laksa Johor yesterday. Making Laksa Johor ni ambil masa panjang sikitlah as the proses agak remeh but in the end puas hati sebab sedap. Usually orang akan guna linguine as the noodle but I used Mi Lidi because my hubster prefers that. Kuah dia tu guna ikan, udang and also salted ikan kurau! Yummy lah ;) The recipe I ambil dari The Malaysian Mummy Diaries, ada kat my blog list tu if u r interested. Mr Ako makan the laksa pakai tangan, sama macam masa dia makan Laksa Terengganu (Laksam). But as for me, I used chopsticks... ;)
The timun must potong bulat-bulat and the noodles must letak bulat-bulat jugak. Makan with sambal belachan juga. The cili api adds oommpphhh to the gravy...

Enjoy!!

The kuah, biar banyak isi ikan baru bestttt...



On a different note,
ada orang pakai mata kaler Sterling Silver.
Mr Ako takut nak tgk my new eyes...
Hu hu hu
Creepy kah?

8 comments:

Baby Zulkiflie said...

gila tak ajak!!!

Anonymous said...

hmmm...kalau wi, pakai apa pun okehh!!! -shah-

superheroes' mom said...

Baby, kalu ajak tp tk dtg buat apa... Heheh

superheroes' mom said...

Shah, ye ke? kurang tepat tu ;)

Pink Mama said...

lawa...I wish I can wear too but my eyes automatically shuts bila contact lense tu dah dekat nak masuk

superheroes' mom said...

ala dear, cuba lagi mesti boleh ok

:: vErde+hAzizi :: said...

love ur features :)
cantik!
i suke tgk org2 cantik nie..hehehhe

superheroes' mom said...

verde, thank u *blush*
i pun suka tgk org cantik2 ni, sbb tu suka pegi blog OUR LIFE...hehe

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker