Tuesday, October 13, 2009

Nasi Minyak Samudra


Semalam al-kisahnya nak mencuba buat Nasi Minyak Hujan Panas. The name Hujan Panas tu bcoz the nasi minyak tu dibuat 3 warnalah... supposedly yellow, red and green. Macam gambar yang kat bawah ni lah...
*contoh

Hmmnnn....dah namanya pulak first time dan juga tiada kaler merah, maka saya namakan versi saya sebagai Nasi Minyak Samudra - terlebih kaler biru... he he he

Nasi pun agak patah-patah sebab excited sangat, jadinya saya kacau nasi tu berkali-kali dalam periuk. Sepatutnya kacau 2 kali cukup, masa tuang beras kat dalam air yang telah ditumis dalam periuk tu and sekali lagi masa nasi baru mengering... Well here's my Nasi Minyak Samudra with Dalcha on top... Ayamnya belum letak dalam pinggan...

Dah macam nasi kerabu pun ada..keh keh...well....it's okay, I will definitely try again to make it perfect. Masa dah puurrr-fect tu I panggil u ll datang makan okeh? =)

6 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

huwaaaaaa...nie u kate tak perfect...huwaaa nanes i sal i dont even know how to cook this meal ;p
hehehhe

Anonymous said...

wi, cantik sangat dah tu! baguslah sekarang ni sangat2 rajin memasak! bravo!!!! nanti nak cuba la nasik minyak samudra nih!
-shah-

Pink Mama said...

I pandai masak nasi hujan panas ni sebab masa kat US dulu ni jer ler yang reti masak pun nak jamu kat kawan-kawan dengan kari ayam, acar timun =)

superheroes' mom said...

verde, u try buat yang...mesti will turn out better than mine ;)

superheroes' mom said...

shah... kalu rajin nanti cepat pandai kan? kan? kan? actually, now tgh angin rajin...tunggu la time angin malas... hmmmnnn.. ke kodai juga ku pegi menapau bwk balik..

superheroes' mom said...

pink mama, haaaa... ni kena menuntut dari u ni... ataupun u masakkan ajelah untuk I ok? hehe

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker