Wednesday, August 11, 2010

Jom Terawikh!!

Rasa hati sangat teruja menyambut Ramadhan kan kawan-kawan? InsyaAllah, dapat kita berpuasa pada tahun ini dan moga2 ibadah kita diterima Allah swt.

Para ibu2 sekalian, pasti sangat-sangat busy menguruskan hal keluarga esp hal anak2, terutamanya tiba waktu berbuka dan sahur. Masa I sibuk2 sahur tadi, I senyum sendiri bcos I tahu, you all pun mesti sibuk2 juga macam I menyediakan sahur :)

Bagaimana dengan sembahyang Terawikh yang sulung malam semalam? Ada yang dapat pergi tak? I tak dapat pergi, only my hubs and my elder two sons. They were so happy to be able to go for the first Terawikh prayer of the year =)


No 1 and No 2
Getting ready to go for Terawikh.

Selamat menjalani ibadah berpuasa pada hari ini kawan2! Harapnya anak2 yang baru belajar berpuasa tu, tahan lapar and dahaga kan? Seronok tengok budak2 belajar berpuasa. Teringat zaman kanak2 dulu2 , kan?


11 comments:

MommyCT said...

Semoga kita semua diberkati di bulan Ramadhan yg mulia ini. Selamat berpuasa ye ;).

Pink Mama said...

Selamat Berpuasa SM & family =)

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

hehe.takpe2, terawih 30 hari :D selamat menyambut bulan ramadhan SM n fmly :)

superheroes' mom said...

mommyCT, thank u dear :)

superheroes' mom said...

PM, thank u Laling =)

superheroes' mom said...

PM, thank u Laling =)

superheroes' mom said...

fatima, kalau tak dpt ke masjid/surau.... I akan try terawikh solo di rumah aje InsyaAllah

Lady of Leisure said...

ramadhan kareem to you and family.. may Allah grant us love, happiness and prosperity..
:)

superheroes' mom said...

Lady, Insya Allah.... Thank u dearie =)

ERMAYUM said...

rajin abang2 g tawarih bakalmenantu solehah ni heheh

i buat kat rumah ja dear tu pun ada hari tak buat but cuba cuba la jugak insyaAllah nak grab the bulan mulia nak doa yang baik2 kan

superheroes' mom said...

abang2 ni mesti tunjuk contoh yang baik pada adik2 yang lagi 2 org tu hehehe

I pun so far berterawikh di rumah aje...tapi nak jugak ke masjid kalau ada kelapamgan waktu InsyaAllah... harap2 dapat lah one of these days...

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker