Tuesday, August 31, 2010

Yummies from Ms. Yummy

Salam Loveys. Bukan niatku menjadi blogger Chipsmore Now U See Me, Now U Don't. Truth is, I have been sick! O my gosh, I have been so so sick okay, have not been this sick for the longest time, or maybe have never been as sick before even! Hubs cakap he tak pernah tengok I sakit macam ni. Started last last Sunday la, masa tu dah dapat sore throat. Kan I have been taking care of my youngest yang sakit for a whole week kan. Masa tu dia dah pulih, I pulak yang jatuh sakit. By Monday tu, I dah demam teruk sangat. Temp tinggi and sakit badan nya mak aiii.... My lower back was in soooo much pain that I told my hubs I rasa macam sakit belakang nak beranak! Yes. Mmg sakit sgt2! I tak bangun for 3 days! I was seriously down, hubs lah yg kena uruskan pasal transportation kids ke sekolah dsb, and dia sediakan juadah berbuka (beli la aje) for 5 days. I tak tahu-menahu langsung apa-apa, I memang rebah terus. Masa tu, I panjat kesyukuran padaNya, Alhamdulillah for my hubs and helper, terurus juga anak2 and household. Hubs also made sure I makan and ambil ubat secara teratur. 

After 5 days tu, I got better, Alhamdulillah sangat-sangat. Pastu rushing juga lah, pasal keperluan raya anak2. Thank goodness, dah settle dah for all four superheroes. InsyaAllah, tinggal nak beli barang2 basah ajelah dgn my mom nanti for Raya Feast. This weekend InsyaAllah akan ambil my grandma to stay with us until 1st Raya, and then will send her back to her house around noon hari tu. And most probably akan bertolak balik ke Terengganu 2nd Raya nanti.

Oh ya, masa I first day mula sakit sore throat tu, ada pulak Ms. Yummy bawa yummies untuk I. Heheh, Ms. Yummy tu my sis =) She ordered Red Velvet cake from That Last Slice. Sgt yummy and toppin sangat generous. 


Ta Daaaaaa!
Red Velvet by That Last Slice

Dan juga, adik2ku membawa sekotak macaroons untuk kekanda dorang yang sakit masa tu. Hehehe. Mekaseyyyyyy..... Bertuah badan dapat adinda2 yang bukan saja chomel rupa, tapi juga chomel di hati, AHAKS.

Nyums.
Suka Pistachio and Peanut Butter.
Paling Suka!


Itu lah dia yummies yang dibawa pada orang sakit tempoh hari. Keberkesanan kuasa therapeutic dari yummies ini hanya dapat dilihat setelah 5 hari =) Tee hee. Ok kawan2, nanti I tulis lagi okay. How's your Raya Preps going?


4 comments:

Melissa said...

Alhamdulillah that you're all better now. And that cake looks soo sinfully delicious ! Hehe.

superheroes' mom said...

Thanks dearie! I was secretly afraid I might NOT get better. Syukur I recovered. Oh, cake mmg sedap! =)

ERMAYUM said...

patutla lama sepi alhamdulillah you da baik n boleh raya . :)

superheroes' mom said...

alhamdulillah dear.... mmg sakit teruk juga hari tu

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker