Monday, August 16, 2010

Tinjau Kemeriahan Nak Menyambut Raya #001: SACC Mall

Hiya All! Whatchadoin? Yesterday ada pegi jalan-jalan cuci mata and buat rabak poket sikit. Just sikit aje. I ni suka pegi jalan-jalan banyak2 tempat and beli sikit2 at every tempat instead of sekali harung satu or dua hari borong everything. Ye lah, suka merayap la kan musim ni sebab seronok sini sana meriah dengan pelbagai items. Not that I will spend tak hengat dunia or what nak sambut raya, but, suka ambil feel time ni as bulan ni je lah yang kita boleh nampak betapa besarnya kuasa membeli orang Melayu. Seriously, we Malays have the highest purchasing power. 

Apa la yang makcik tembam tudung pink tu sampai melutut2 kat situ? Tidak ada maknanya jika ke SACC Mall kalau tak menyinggah ke kedai tudung kesayangan iaitu Anggerik Avenue. Belek punya belek Tudung Anggerik, Tudung Hamidah, Tudung Dubai..... at last I beli selai je Tudung Mini kaler black. Hehe. Sebab the one that I have dah hilang entah ke mana, so kira replenish stock lah ni. Maybe next week lah I akan pegi lagi sekali nak rembat lain2 tudung, rajin sangat kan nak pegi sampai 2 kali, saja nak membazir minyak keta kan? Hehe.

Hampir all the kedai2 baju yang kat tingkat atas buka kiosks macam ni kat bahagian bawah. Iyalah, better visibility kan. And more convenient juga to us customers. The only drawback is, takde tempat nak try baju. At least kalau kat kedai atas, ada fitting room kan. I ni pegi meninjau2 nak membeli baju kurung raya. The boys and hubby punya dah siap hantar tempah kat tailor. But mine, I nak beli yang ready-made sajalah. 

This one another row of kiosks selling raya garments. Not bad juga lah collections, tapi I tak beli pun jugak kat sini. I beli kat tempat lain pulak. Kat mana ye? Nanti I reveal in my next post lah ye =)

And errr, 3 keping aje gambor I tempek. Heheh. Sungguh tak bagus, Tak boleh dapat A+ kan?

9 comments:

zarin said...

SACC mall..haaa one of the place yg memang byk jual baju raya kan! i plan nak pegi next weekend hihi kalau sempat la :D

superheroes' mom said...

u should go Zarin, and then boleh tinkau kat PKNS Shah Alam also, kat sebelah aje kan

Drama Mama said...

wah dah beli baju raya. syioknya! tempak la skit pics. hehehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

LiAnA said...

i suka pi pkns shah alam.. byk222 sgt baju.. tp kene pi awal kalau last minute mesti size byk habis :(

superheroes' mom said...

drama mama, pic cannot tempek la dear, nnt tak surprise hehehh

superheroes' mom said...

liana, yup yup. kene cepat, nnt yg best2 semua da habis

fizamior said...

hihihihihihi anggerik avenue... tmpt feberet jugek! ahaks!!!

superheroes' mom said...

sama la kita Fiza, sampai my SIL pun terjebak dan terus jadik agent pulak tu kat Terengganu... eheheh

fiEyoNa ahmad said...

nice blog sis!!

wahai ibu2yang bijak sana..saya sangat memerlukan pendapat anda disini..
http://mummymamal.blogspot.com/2010/08/design-contest.html

sebagai seorg ibu anda pasti lebih arif tentang anak2..adakah anda meniyik beratkan keselamatan permainan anak2 anda?apakah ciri2 toys yang anda inginkan untuk anak2 anda?

please help me with ur brilliant ideas :D

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker