Friday, October 22, 2010

Ujian dariNya

Sebenarnya jiwa ini kacau. Cuba ceriakan hati dengan telatah anak-anak dan juga cerita kawan-kawan blogger semua. Adik saya dah 5 hari dalam hospital. Ya sedih. Sebab adik saya selalu ceria. Dia penghibur hati kami. Tambah sedih sebab dia sangat kecik dan bila di atas katil hospital, tampak dia sangat sangat kecil. Dan pucat. Dan muram.

2 tahun lepas dia ada buat pembedahan, as ada infection pada tempat organ vital. Dua minggu lepas, abdomen sakit kronik, lalu harus buat pemeriksaan. Di beri ubat dan rehat di rumah seminggu. Tak baik juga maka masuklah ke ward. For the past 5 days all kinds of tests were done on her. At first lega bila pihak hospital kata hanya tender colon. Tapi after tests seterusnya, ada hal lain sebenarnya rentetan dari the surgery she had dulu tu.

Adik saya yang TIDAK PERNAH MENANGIS, cried like a child. Menanggung kesakitan, merasai kesedihan yang very raw dan anxious for procedure seterusnya. 

Solat hajat, doa dan zikir penenang hati. Semoga diberi kekuatan untuk terus menempuhi cabaran. Akur menerima ujian dariNya.


14 comments:

Zareene Saifuddin said...

I doakan your beloved sister will have a speedy recovery dan sihat walafiat.. amin...

Melissa said...

I really hope Baby gets well soon. Sedih. :'(
Stay strong kak, InshaAllah.

esh said...

Semoga Allah permudahkan urusan, may ur sis cepat sembuh.

take care dear SHM.

Pink Mama said...

Semoga your sister cepat sembuh. Stay strong ok.

Ms Dots said...

Bergetar hati I baca your post... be strong wi... hope she will get well soon..

Joy said...

tabahkan hati...semoga dia cepat sembuh mcm biasa

Lady of Leisure said...

i doakan moga yr sister cepat sembuh.

superheroes' mom said...

Zareene, Melissa,Esh, PM, MS Dots,Joy and LadyLeisure: Thank you so much for the well wishes and prayers from all of u. Doa dan ucapan kalian sangat dihargai. May God bless all of you, Amin.

Really really appreciate your kind words. Love u. Muahs.

QilahLala said...

mudah-mudahan baby cepat sembuh. insyaAllah. shes strong ;)

Anonymous said...

Wi,

May Allah gives your family patience and strength to go through this difficult time.

Take care.

-RD-

superheroes' mom said...

Qilah Lala, hopefully things will turn out allright, thanks dearie

superheroes' mom said...

RD, InsyaaLLAH... iNSYAaLLAH....inSYAALLLHHH, WE'LL FIND A WAAAAYYY... ter'MAHER ZAIN' plak pepagi ni =)

thanks luv
hugs

zarin said...

didoakan semoga your cute sister cepat sembuh...
tkleh imagine dai sakit sbb dia tu kurus kecik je..aduss sedihnya rasa

superheroes' mom said...

thank u zarin... alhamdulillah she is much better...

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker