Thursday, December 4, 2008

Kuala Selangor & Tanjung Karang

Yesterday the whole clan including my parents went on a trip to Kuala Selangor & Tanjung Karang. Along the way, we passed many stalls selling local mangoes.

Mangga2 yang sudah ranum tastes so sweet and sedap. Apart from that, they sell sweet corn (mmg sweet & yummy) RM2 per cup and fresh mango juice RM1 per cup. The juice pun best minum dgn ais yg banyak dan semasa tekak begitu dahaga. Kira rasa nikmat-lah.
Kami ada pergi ke satu tempat which sells macam-macam jenis kerepek and freshly baked bahulu. Look at all them kerepeks below. Macam-macam ada...
The best thing is, we can sample all the kerepeks and whatnots as there is a special counter where they display all the goods, and you can help yourself to them for free. Rasalah mana-mana yang berkenan, silakan jangan malu-malu. Hmmnnn...kat mana tempat ni?
Haaaa... ini dia. Mmg my mom selalu beli kat sini. Mr. AKO suka sgt bahulu (cicah air sirap) and me I really like the bahulu gulung. Lembut dan dorang tak kedekut letak jem nenas.
Seronok jugak cuci2 mata tgk pemandangan such as these, boringlah kat bandar tengok benda yang sama aje. Bosan kan.
It was a nice day.
I love Malaysia. Heh Heh.

6 comments:

cikyah 75 said...

Can't agree with u more! I went to Kuala Selangor somewhere in Julai n really looking forward to go again.

iNa said...

mcm best je tpt ni. ada tpt tinggal tak sini wi? kalau ada blh i ajak my hubby masa xmas nanti...jalan2 tukar angin...hehehe

aidil fariha said...

my fren tinggal kat tg karang jual bahulu...best woo bahulu die...ade inti and so comel...tp taktau now jual xlg...hehehe..

dikwirina said...

cikyah, u stayed at one of the homestays there kan? i remembered seeing ur picture on the very lovely anjung , and also the sukun goreng!!!

dikwirina said...

ina, yes u shud go there with hubby. budak bandar msti skali skala spent time kt luar bandar baru balance kan ;-)

abt accommodation, homestay style available. best tu ina. further info liase with cikyah sbb dia bwk her prefects there last year.

dikwirina said...

cik aidil, bahulu kecil comel ada inti tu nama dia bahulu cermai, mmg sedap kan. pandai kan org selangor? kua kua kua

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker