Saturday, December 19, 2009

Alien Mom Becomes Wonder Woman

Yesterday to Penang I wore my Sterling Gray contact lenses. Dah lama tak pakai, teringinlah nak melawa (kononnya). My second son Ammar had an interesting conversation with me:

Ammar: Oh mom, your eyes are blue. Why is that?
Mom: I am wearing my contacts lah.
Ammar: Oh yeah, u put those funny things in your eyes again.
Mom: Yeap that's right! Do you think it's cool.
Ammar: I think you look like an alien. Cool!
Mom: An Alien Mom? So will you be fighting me now then?? Since I'm an alien an all?
Ammar: Depends whether you're a good alien or a bad alien la mom!
Mom: Tsk Tsk..... oooooooook

And so I became
ALIEN MOM!!
nak ber'jangok' dipanggil alien pulak... alahai...hehe

Our homestay is right acroos that pady field..

Along Penang Bridge, one of the many wonders of modern engineering..

In Penang, went to Queensbay Mall as I had to search for a photo frame for the hantaran.

In Queensbay Mall, I became Wonder Woman!!

Mom: So Ammar, I'm Wonder Woman lah, see?
Ammar: With that funny eyes, u r still Alien Mom.
Mom: @#$%&@#$%


16 comments:

Pink Mama said...

hahahaha....Ammar so cute.

Azmiezas said...

Wow..lawa lah..jeles I..sebenarnya..I sampai sekarang ni tak reti pakai contact lense..takut..mata merah..n berair..

zarin said...

hahaha...kids say the darndest thing kan,takpe..boleh "berjangok" gak altho jadi alien kikiki...chomel chomel

esh said...

as a mom, kita selalu rasa happy, bangga (semua feeling la :)) bila anak-anak buat or say something yg 'touching' and deep down kita harap they grow-up be a good person.
*amin, i'Allah

honeylanz said...

if my son lak.. knp mama kn pakai mata extra? hehehe..

# btw..congrats.. u're the winner. hampir tepat tekaan contest kt my blog tu. nnt email add yea ;)

superheroes' mom said...

PM, ammar ni mmg motormouth sket... Pokpek2 lebih :)

superheroes' mom said...

Azmiemas, tu lah kan, ramai gak sebenarnya yg tak boleh or tak tahan pakai contacts. For me ok cumanya I tak suka pakai everyday. ....

superheroes' mom said...

Zarin, kadang2 tu mmg nak gelak jek ngan bebudak nih. But it's interesting to observe them coz they r very honest :)

adriana az said...

hehehe..hi alien mom..i pon mmg selalu tergelak tgk perangai anak2 ni,si muaz kalau i tepuk kaki dia terus ckp"u bad mommy"ngan cebik2 dia.pastu marissa pulak boleh buat sign "L" kat dahi dia tgk I..camna tu??geleng kepala je ler,jgn sampai besar buat camtu,nauzubillah :)

Lady of Leisure said...

cantik la color CL u.. sangat sesuai.. i dulu rajin pakai sejak try masa nak kawin itu hari.. tapi kadang tu rimas.. tapi bila pakai tu rasa nak stare kat husband jer kan wakaka..

Abrahyn said...

olla alien mom...hahahaha...kanak2 mmg jujur kan, but he is so cute! sterling grey tu mmg cantik, dulu i pun wore that color gak tapi la ni dah malas...pakai spec je, dowh!

btw, sorry ek i dah link you without your approval :D

eynda said...

Lawo kaler lense tuh ;-)

superheroes' mom said...

adrianaaz... hehehe... gelak i baca pasal muaz and marissa... mmg sometimes they will di and say things that surprises us... but when u look at it, it's just their honest expression of what they see and feel kan :)

superheroes' mom said...

ladyleisure, cantik jugak kan kaler ni tapi i rasa nak try warna lain pulak pasni..hehe... i ni actually pakai yg takde power punya padahal i mmg ada power sikit, so actually ada rabun2 sikit bila pakai tu. tp cuba nk nmpk maintain...hahaha... i pakai contacts ni jarang2 je... tak koser sebenarnya

superheroes' mom said...

abrahyn, sterling gray ni nampak from certain angle lawa, but from other angle spooky plak...hehe... i don't wear it often though. normally i pun on my specs, bila blogging, tv and whatnots...hehe

superheroes' mom said...

eynda, mekasih :)

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker