Saturday, December 19, 2009

Beriyani Lebuh Queen, Itik, Ayam Rose, Ayam Biru!

Heya folks? How r u guys keeping today? As for me, fuuusshhhh legaaaaa sebab majlis akad nikah and kawin adik ipar dah selamat semuanya alhamdulillah syukur. But I will not blog about the wedding jus yet ya coz I have to go through the many photos I took of it so probably I will do so once I dah balik BJ. I just want to continue where I left off about Penaang trip kemarin tu. Boleh ye?

Oh sebelum tu nak cakap sorry sebab tak jenguk blog kawan2 sebab masa suntuk sikit. When I get home I will be sure to catch up on what's going on with kawan2 semua ok :) Ok, sambung kisah semalam.

So many tourists kat Georgetown kan, maklumlah cuti sekolah and long weekend lagi. Nak makan Nasi Kandaq memula... ingat nak pegi Lebuh Campbell lah. Tapi last2 gi Lebuh Queen lah, nak makan Nasi Beriyani Kedai Makan Dawood . Nak pulak masa tu tengan lapar gila. Bila dapat nasik....semua senyap je concentrate makan... hehe

Dia punya kuah tu yang meletop habis kan, balance of flavour and spices tu memang menyengat. Nak pulak campur dua tiga jenis kuah tu... memang tak pandang kiri kanan dah la makan. Ni hubby memang suka sangat kurmak kambing dia ni.

Nasi Beriyani dia punya kaler mmg meriah , dah nak dekat sama kaler ngan Jilebi dah... hehe... tapi beshhh... lepas makan rasa hangat je badan kan. I had Ayam Rose, my mom had Itik and Grandma makan Ayam Biru. My Dad makan Nasi Dalcha la apalagi, sedap sangat tengok dia makan :) The kids ayam goreng je la dengan kuah kurma tu.

Ni saya punye!

Inilah Lebuh Queen

Kedai Makan Dawood tu betul2 depan temple ini ;) Best kan kat Malaysia, ada baaaaanyak makanan sedap! Alhamdulillah. Lepas ni nak pegi makan Laksa Teluk Kechai @ Jalan Kuala Kedah...sluuurrppppp

Till next post peeps.
Cheers!


20 comments:

zarin said...

terliuq terliuq...lamanya tk ke penang...
btw, i follow u ye babe!

LiAnA said...

hohoho...menangis i masuk blog u.. sedapppnyaaa.... penang termasuk dlm vacation list i thn depan hihi...

honeylanz said...

next week kami pun mau ke penang. nk makan sup hameed ;)

Azmiezas said...

I dah penah makan nasi kandaq Dawod ni..ok la..best..

Laksa Teluk Kechai..u dah penah makan ke??..for me ok la tapi i suka laksa biasa lagi..coz dia pakai sambal kelapa tau...

psst:..i ni pure oqhang Kedah tau..U nak makan apa lagi..tanya I..laksam kedah punya dah try??..kalau belum..try la..

superheroes' mom said...

Zarin, dh terlioq dah ka? Hehehehe. Penang food heaven betul la kan. Thnx babe for following, me follow2 u too ;))

superheroes' mom said...

Liana, dtg jgn tak dtg tau... Heheh.... I ni syok sgt brjln n mkn2 ni... Balik KL nnt teruk ler kene diet kan. Bwk2 bertenang sikit kan..... :)

superheroes' mom said...

Wahhhh. Sup hameed mmg fofular.... Kalu org lelaki suka layan sup torpedo dia.... Enjoy ur trip next week dearie :)) best kan nk jln2..

fizamior said...

wooohooooo!!!!sedap beb.. terliur i..bestnye u pegi cuti2 penang.. i sgt bz okeh..cuti i kene beku..hukhuk...kene kerja sampai lebam disember nih.. jeles tul tgk org cuti2 malaysia ni..hikhik...oh yg psl alien mum tu, ammar was so funny..terkekek i baca... cute! :D

superheroes' mom said...

Azmiemas, wah ni best ni org pure Kedah bagi tips mkn ni.... Thnx babe!

Laksa teluk kechai tu I penah mkn tahun lepas masa Adik ipar bertunang. I rasa best lak sbb something new kan, Ada kelapa tu. Tapi tadi tak jadi pegi sbb gi kenduri tadi dorang tapaukan nasik ngan lauk pauk semua! Syok sungguh. Tapai pun tapau gak hehehe, best.

Esok I nk cari laksam Kedah punya, kat mana yg best ye??

superheroes' mom said...

Fizamior, aiseyman cuti kena freeze ni yg teramat terkesian ni... Huhuhu sedih lak I dgr u kene pulun keje disember ni.... Aisyoooo but what to do lah kan. Work is work is work I guess.... Alahaiiii. Tp xpe beb, next year u bole pegi :)

Miss S said...

eh i pun baru balik fr penang :)

Abrahyn said...

erkkksss!!! i mmg dah lama teringin benor nak makan nasi kandaq penang! aisey....entry ni bikin ayaq liuq meleleh ler...huhuhuhu

btw, thanks for become my follower ek...i dah follow u back...:D

eynda said...

Rindunya makanan Penang :-D

superheroes' mom said...

shaz, i pegi day trip aje. we were staying in alor setar for the wedding..

superheroes' mom said...

abrahyn, u r welcome beb. kalau teringin, cepat2 pegi penang... mmg best tapi sekarang ni sangat ramai gila org... school hols plus long weekend sampai ujung tahun kan...

superheroes' mom said...

eynda, alahai kesian kat u... xpe nanti balik kampung makan puas-puas ek.

Azmiezas said...

Sory..ya I lambat reply..Cuba u cari kat pasar tani ke atau kat pekan rabu,..ada tak??..maaf kalau i terlambat bg info pasal internet kat umah i lembab..x boleh bukak pun..

Lady of Leisure said...

bila travel jauh2 i realize bertuahnya kita ada wide array of food...
:)

superheroes' mom said...

azmiemas, i pegi cari kat pekan rabu tapi tak siap lagi masa i pegi tu. so i makan bihun sup ja... xpe lain kali nanti i pegi i akan cari sampai dapat laksam kedah ;)

superheroes' mom said...

ladyleisure, true true. kalau nak bawak kawan2 makan yg dari overseas tu tak tau nak bawak pegi makan yang mana satu dulu. banyak yg best best kat negara kita kan..

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker