Wednesday, December 30, 2009

3 Very Comfy Shoes

Heya Peeps! Hope you are enjoying the last few days before the new year. Many are already on holidays now. Including my SIL & family who are now enjoying themselves in Gold Coast! Seronoknya, I pun now tengah aim nak pegi sana next year lah...hehe (kalau ada rejeki ler, x tau lagi)

Well, sepatutnya I am also on my 'honeymoon' triplah sekarang kalau mengikut plan asalnya kan. But well, kita hanya merancang right. Mr Ako fell sick, like really sick sampai tak larat nak bangun for 20 hours! And ALL my boys fell sick too! Demam, batuk, selsema.... huhuhuhuhu.... so the trip was CANCELLED!

Ok ok, I bagitau....... we planned to go to Singapore. But sigh..............

Nak menjadikan the story lebih tragis lagi.... I pulak telah terkena jangkitan kuman dr mana ntah, so that ada bintat2 kat area tepi mata kanan I antara mata ngan batang hidung. Kat kening sebelah kanan ni pun ada. Horror sangat I rasa, pegi jumpa doctor mengadu beria-ia...hehehe... doctor bagi antibiotic and ubat sapu. Bila sapu the cream, my goodness... rasa menyengat and gatal ok! huk huk huk! Doktor kata dalam masa 5-6 hari should be back to normal. Lamanyaaaaaa....

I know I know, banyak plak I complain tapi tak sangka la pulak jadik cenggini kan. My hubby said it's a sign that after all the travelling we have done for the past month, we should be relaxing AT HOME to usher in the New Year. Aye Aye Captain! Bagus jugak, kalau travel keadaan tak selesa camni sure tak best kan.

Aaaaaaanyway, dalam tempoh kesakitan ini... tadi saya sempat berjenjalan di mall. Dan merembat 3 pasang kasut. Bukan kasut fancy tapi yang comfy for everyday wear. I ni kan tak gi opis. Keje I gi mari gi mari hantar amik anak2 sekolah and gi mari Giant Tesco je... hehe... so ni lah kat bawah kasut keje I for the new school year. Eh heh, bebudak ada kasut sekolah baru so mommy pun ada gak kan...

Ada diskaun yg bagus. Al-maklumlah YES kan ;p

My kasut seragam keje
Keh Keh

Oh oh oh... berdenyut nyet nyet nyet pulak skin lesions nih.... Aduhai... siksa nya terkena bende alah ni... Ok kawan2... I have to rehat now. Nite Nite!


24 comments:

zarin said...

wah wah...sempat lagi tu rembat all those shoes tu...3 pulak tu...ish jeles2
eh, eh, patutnya i pun ke singapore esok tp cancel jugak...nampak gayanya we all melepak kat jb ajelah till friday :(

anyway, get well soon and happy new year babe!

MommyCT said...

siannye..whole family down ye. Sabor ye. I pulak wat last minit trip ..genting or pd.. tgk mana satu yg derang accept booking. semua penuh dah last minit nih.

eynda said...

Take care moga cepat sembuh....kasut carlo rino tu cun la...minat merah eh??

superheroes' mom said...

zarin, hehe. rembat tetap rembat kan... hahaha... lagipun tgh sale gegila kan :) berbaloi2 beli for daily use

superheroes' mom said...

mommyCT, gud luck with the booking yer. we all lepak umah je. lagipun penat travel KL-Alor Setar - KL -T'ganu -KL hari tu masih terasa lagi.. hehe

hari ni nampaknya my boys beransur baik, I pun sama Alhamdulillah

superheroes' mom said...

eynda... thanks... nampaknya hari ni semua beransur sembuh alhamdulillah.

hehe, I peminat PINK sejati sebenarnya. merah kira ok la, tp merah ni cam hitam gak, boleh matching ngan apa2... senang...

carlo rino tu sgt selesa walaupun stilettos 3 inches..

razmanta said...

alhamdulillah..kalau semuanya dah beransur baik..ada baiknye kita berehat kat rumah je kan atleast dapat melepaskan kepenatan setelah long holidays..
i pun this weekend duk rumah je nak kemas rumah sempena tahun baru..hehehehe semangat berkobar2 la konon..
nyway happy new year dear..

pssttt..kasut tu semua lawa2 giler..nak jugaaakkkkk

superheroes' mom said...

razmanta... yup yup agreed! bila lagi nak appreciate bersantai di umah with family kan? hehe...
wah u pun lepak umah gak, nak kemas2 sempena new year... bagus tu u..
mekacih, kasut biasa2 aje... tp sgt comfy dipakai...

happy new year to u!

Azmiezas said...

Ala shiannya...I itu sign suruh u duduk umah tu,..Semoga cepat sembuh ya..

Amboi..sekali rembat ...3..lawa2 pulak tu..

I suka yg merah hitam tu...serius..cantek....

happy New Year SH's mom..

superheroes' mom said...

thank u azmiemas! tu lah, dlm keadaan skarang ni nak keluar umah pun malas sebab ada tanda merah2 kat muka ni... huhuhuhu....

happy new year to you too sis :)

ABH said...

i suke crocodile tu ngan carlo rino...nmpk so comfy

KV said...

wah sekali rembat sampai 3 tu. Kagum!

hepi new year. Moga cepat baik semuanya

Lady of Leisure said...

amboi cantiknya kasut seragam...hehe..
i ni nak beli kasut tapi masalah i satuuu jer, i tak reti pilih..

get well soon... skrg musim org sakit kan.. know what, i kene ulcer mulut yg sangat teruk.. dah 3 hari susah nak makan... minum air sejuk atau suam skit pun dia rasa sakit berdenyut2...
denyut dia tu smp ke gigi, bibir n pipi ke mata i pun sakit...

tapi bagus jugak sbb i kurang makan.. berat dah turun 2kg... hihi...
setiap yg terjadi ada hikmahnya kan..

dikwi said...

abrahyn, the crocodile tu mmg sgt sedap dipakai, first time i try croco nih, x sangka sedap gilos nk sama sedap ngan clarks lak hehe..and the carlo rino tu walaupun stilettos tapi sedap and ringan! 3 inches saja

dikwi said...

KV, tu lah mek... rembat sekali 3 tu sbb harganya mendpt potongan hebat :)

dikwi said...

ladyleisure... alahai... u pun tak sihat jugak.. aiyooo ulcer mulut lak tu... pedihnya tuuuu... wah nmpknya kita ni nak tinggalkan 2009 kemain siksa yer...

get well soon k... and bagus sgt dah lost 2kg! wahhhh sure cun giler pasni! skarang pun dah cun pasni lagiiiiii la :)

Eti Karim said...

SHM, before I finished reading your entry I was going...OMG! kesiannya... honeymoon cancelled, hubby tak sihat, kids too, then you pulak ada spots on your face? OMG! Alih2 shopping pulak, dah tu for shuz! 3 pasang??? best giler!!!! hmmmm you must feel a tiny bit better right??? he!he!he! Happy New Year to you and family. Hope all your boys get well soon and no more spots on your face!!! Enjoy the lovely shuzsss!!!!

tifa said...

merahnya mak nganh :)

superheroes' mom said...

Eti, hahahaha...... I was kinda feeling sorry for myself, so buying the 3 pairs of shoes kinda give me the realization..... 'ehhhh, ok whaaat. Can still buy shoes mahhh. Not nearly the end of the world even.' Heh. So I felt considerably better after!!!! Hehehe

happy new year to you too eti!!

superheroes' mom said...

Tifa,erah mcm zaman dulu ke tak???? Hehehe

Liyana said...

Patutlah nampak familiar. I ada kasut sama. Yg Crocodile tu, mine is in lilac :)

superheroes' mom said...

ada kaler lilac? oh my mesti cantik. masa I beli tinggal red and black onny

Liyana said...

Masa I beli kat Jusco Setiawangsa, ada Lilac & brown. Memang kasut ni dah dilanyak masa raya hari tu. Sgt comfortable. Tak kuasa nak pakai heels masa raya kat kampung masuk.

superheroes' mom said...

liyana, balik kampung mmg takyah nak berheel2 bagai betul tak... tak practical langsung.

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker