Friday, December 11, 2009

Wind & Cloud the Storm Warriors... handsome sods, tak caya?

To be fair and square but not as square as Sponge Bob (joke lemau pagi Jumaat), I accompanied Mr Ako tengok Storm Warriors. Tapi I pilih tempat, kat GSC Gardens. Manalah tau dapat merembat apa-apa kat dalam taman itu ke kan. Dapat juga, 3 tops dari M&S. Boleh la pakai nanti nak bertravelling dari KL- Alor Setar-KL-Dungun-KL nanti kan. Phew! Lots of sale going on now, but not really going shopping ker-crazy though. Sebab nanti nak ker-crazy bayar yuran sekolah anak-anak, baju-kasut-buku sekolah nanti. And also company nak relocate ke tempat baru. Relocation involves money for freight forwarding, money for reno and refurbishment kat new premise. Sigh. Semua kena fikir kan.... as semua pun involve RM. Jadiknya benda2 yang low priority, kita KIV dulu. *Macam nak pegi honeymoon sempena 10th wedding anniversary tahun ini* Sob. Sedih ke? He he, tak la sangat sebab nanti boleh pegi bila semua yang penting2 dah settle kan.

Oh oh berbalik kepada Pendekar2 Pedang Setiawan. Mr Ako penggemar siri komik ini, dan adalah merupakan collectors lah, until the series started getting uh-oh ngarut and the graphics started to uh-oh kurang cantik. Mana lah dia letak comics tu takde pun dalam store? Hmnnn... Anyway, this movie is actually a sequel to the one aired 10 years ago. Storm Riders. Tengok tak? Masa tu Ekin Cheng and Aaron Kwok masih muda, now 10 years later dah tua sikit tapi lebih macho, and sungguh menyenangkan mata memandang. Wow! I'm impressed. Ok la ok la, the visual effects were also equally impressive. Gila okeh special effects dia! All the graphics yg ada kat comic tu dapat dicapturekan dengan tepat dalam screen. All the billowing capes, and hair. He he. And all the kuasa-kuasa yang keluar dari tangan, pedang etc. Dan Aaron Kwok as Cloud. Woh, hebatnya dia memaparkan emosi2 berbeza yang mendesup terus ke ranting jiwa kita. Ekin Cheng juga sebagai Wind, bertarung untuk menguasai roh jahat yang mahu take over his whole body and soul. Dan hebatnya sutradara cerita ini bermain dengan warna. Clap clap!

Aaron Kwok as Cloud, in great shape dalam Storm Warriors.
No more baby face. Plot and visual effects aside, I would watch just to watch him. Heh :)

Penjejak Awan (Cloud)

Penjejak Badai (Wind) his brother in arms.

Tapi the most priceless thing is, tengok Mr Ako excited gila tengok cerita ni. So.... dia dah teman I tengok New Moon, I dah teman dia tengok Storm Warriors. 0-0 ye bie!

12 comments:

Pink Mama said...

aahhh....movie date. Bagus jugak boleh pergi tengok ngan my hubby.

superheroes' mom said...

yeah, good idea for u to go with hubby, dating gitu. tgk comic come to life, layan derang lawan-lawan. best gak. something different :)

Lady of Leisure said...

penjejak awan ngan penjejak badai tu femes betul kan.. ramai yg suka...

best jugak kan layan, at least boleh spend quality time together..
great way to occupy our weekend..

Baby Zulkiflie said...

waahhhh... kakak ku. gila la tgk cerita ganas. hahahaha.

im so proud of u.

superheroes' mom said...

ladyleisure, yup sis. tgk la macam I daripada tak tau apa terus suka penjejak awan and penjejak badai. hehe

superheroes' mom said...

babes, habis la I am becoming more masculine! and I am trying so hard t hold on to my feminity in this testosterone filled household... uwaaaaaa... Princess & the Frog jom??

Drama Mama said...

haaaa dulu zaman skolah suka jugak komik ni. but seriously i'd rather watch aaron kwok in action than watch new moon. hahaha

superheroes' mom said...

drama mama, i could just watch just about anything but i admit i am inately a 'tangkap leleh' kind hence the love for romeo-juliet kinda flick, but i am fortunately (or unfortunately) have been toughen up by having an all-male team.so yeah, kickin' butts kinda my thang too yo! =D

LiAnA said...

ku tengok ramai yg minat ni kebykkannya bapak budak kan..
Aaron Kwok ni pun dari dulu sampai skang still top lagi..

superheroes' mom said...

liana, mmg menjadi kegemaran bapak2 budak. sbb movie memulanya 10 tahun lepas. jadik skang dah 10 tahun kendian, semua dah jadik bapak :)

aaron kwok, nyanyi buleh, nari buleh, lakon buleh, lawan pedang buleh... ;p

Baby Zulkiflie said...

jom. bila nak?

superheroes' mom said...

babes, later today osso can. wheeeeee! will call if anything k.

OF LOVE. OF LIFE. OF US

Daisypath Anniversary Years Ticker